2022-02-13 15:22:22• hírek • Szatmár.ro

Öngyilkosság a megyei kórházban: a mosdóban akasztotta fel magát egy beteg

A pszichiátria mosdójában vetett véget életének egy 71 éves férfi a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházban. Az esetről az egészségügyi intézmény sajtószóvivője, Constatin Demian tájékoztatta szerkesztőségünket.  

A sajtószóvivőtől származó információk szerint a 71 éves beteg szombaton este érkezett meg a kórház sürgősségi osztályára mentőautóval, majd rendőri kísérettel az intézmény akut pszichiátriai osztályára szállították át, ahová pszichomotoros izgatottság diagnózisával és heteroagresszív mentális viselkedési zavarral be is utalták 19 óra után nem sokkal.

A beutalást követően tekintettel a beteg diagnózisára és állapotára, a Mentális Egészségügyi Törvénynek megfelelően meghatározott ideig mechanikai korlátozásra volt szükség. Viszont miután a beteg lecsillapodott a kórház személyzete eltávolította annak béklyóit.

Az éjszaka látszólag zavartalanul telt el, a páciens pedig reggel 6 órakor jelezte szándékát, kimenne a WC-re, fiziológiai szükségleteinek kielégítése céljából. 10-15 perc elteltével viszont már a mosdó ablakkilincsén lógva találták meg őt.

A pszichiátria alkalmazottai azonnal értesítettél a gárdás orvost, illetve egy SMURD rohammentő is érkezett, viszont együttes erővel sem sikerült újraéleszteni a férfit, akit 90 perc elteltével halottnak nyilvánítottak.

Az esetről a rendőrséget is értesítették, akik megkezdték a nyomozást az ügyben, illetve a kórház is belső vizsgálatot indított az ügy kapcsán.

A sajtóközlemény ugyanakkor arra is kitér, hogy a beteg számára nem volt idegen a szatmári pszichiátria, ugyanis már több egymást követő kórházi kezelésen esett át ott, utoljára 2021 októberében, novemberében, decemberében, illetve 2022 januárjában is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: